Módszer

A módszer általános leírása

A Wholeness Work® a tudatos jelenléttel dolgozik. Ellentétben a Mindfulness-el, ahol ez maga a cél, a Wholeness Work® az éber, tudatos jelenlétet mint eszközt használja az elakadások feloldására. Ez az éber jelenlét egy módosult tudatállapotot hoz létre, egy kiterjesztett érzékelést, ahol rendkívül egyszerűen és váratlanul gyorsan tudnak feloldódni az elakadások.

A Wholeness Work® kiindulópontja a keleti spirituális tanítások, amelyek az ego feloldásáról beszélnek. Connirae Andreas, a módszer megalkotója, saját útkeresésében találkozott a keleti spiritualitással, az ego feloldásával. Ugyanakkor NLP trénerként a tudatos elmével való munkában is hatalmas bölcsességre tett szert.

Aki már kipróbálta a módszert, az gyakran hasonlítja a Wholeness Work®-öt a megvilágosodáshoz. Van, aki arról számol be, hogy évek óta húzódó problémáját tudta egyszer csak feloldani. Van, aki már minden módszert kipróbált, NLP-től a meditáción át, és valahogy csak nem jött a megoldás. Aztán egy ülés Wholeness Work® után igen. És van, akinek nem egy, hanem több folyamat szükséges a helyzet megoldásához.

Miben segít Neked a Wholeness Work®?

A Wholeness Work® egy nagyon pontos és átlátható módszer arra, hogy gyakorlatban csináljuk mindazt, amiről több spirituális tanítás is beszél. A gyengéd átalakulás folyamata, amely a spirituális tanítások és a pszichológiai gyökerek transzformatív találkozása által jött létre.

Ha tanulmányoztad már a keleti spiritualitást, valószínűleg hallottad már ezeket a mondatokat: „A kicsi „Én” csak egy illúzió. Vedd észre, hogy valójában önmagadban teljes egész vagy.”, vagy „A megvilágosodás az ego feladásával születik”. De miről is szólnak ezek a kijelentések?

És ennek mi köze van a mindennapi élet problémáinak megoldásához?

Gyakran a spirituális gyakorlatokat úgy tanítják és végzik el, hogy valójában szétválasztják a meditatív, mély állapotokat és a napi élet ritmusát. Az emberek, bár élvezik ezeket az állapotokat, de az életükben felmerülő gondokat valahogy mégsem sikerül megoldani…

A Wholeness Work® folyamatait természetes módon és akár azonnal be lehet építeni a hétköznapokba. Az életünkben felmerülő gondok tulajdonképpen ajtót nyitnak, hogy megtapasztalhassuk ezt a nagy „Én”-t, – vagy, hogy egyszerűen csak megérezzük a szeretetteljes jelenlétet és tisztaságot önmagunkban és körülöttünk. Ennek megtapasztalása nyomán az életproblémák természetes módon formálódnak át ebben a gyakorlatban.

Többen tapasztalták, hogy a gondok, problémák, nehézségek, amelyek addig éveken át nem oldódtak meg, bármit is tettek érte, végre elkezdtek kioldódni a Wholeness Work® folyamatoknak köszönhetően. És az eredmények sokkal jelentősebbek és tartósabbak, nem korlátozódnak csak az egyes problémák megoldására.

Ha ezt az egyszerű módszert választod, mint életed napi gyakorlatát (és ez lehet akárcsak pár perc a napodban, ha már megtanultad ezt a módszert), nagy valószínűséggel alapvető változásokat fogsz tapasztalni, abban, ahogyan jelen vagy a világban. Néhányan úgy írták le, mint a jóllét, béke vagy öröm egyre növekvő érzését. Ahelyett, hogy a „tökéletesség” ideáljának egy változatává válnánk, a jóllét érzése azzal a nagyon konkrét és könnyed módszerrel jön létre, ami magába foglal és integrál mindent, ami az élményeinkben történik vagy történhet.

A Wholeness Work® folyamatnak több egyedi variációja létezik, melyek egy következetesen lefektetett alapelvekből álló rendszerre épülnek. Ezek a különböző formák arról szólnak, hogyan lehet felfedezni a leghatékonyabb megoldást, gyógyulást, átalakulást egy-egy érzelem vagy kihívás esetén, amelyeket mindannyian tapasztalunk életünk során.

connirae trainers andreas nlp trainings 359x370 ogri6ygwr1gwdvul62jxfnrredxro4jvfrhshn0gjc.png
Connirae Andreas PhD

innovatív munkája, tanítása és írásai maradandó hatással voltak az NLP (neuro-lingvisztikus programozás) területére. Áttörő eredményei között ott szerepelnek a mély belső átalakulás, a haladó nyelvi minták, életvonal, és a gyász és szégyen feloldásai. Társszerző és szerkesztője volt 11 könyvnek és útmutatónak, köztük: az Elme szíve (Steve Andreas oldalán) és a Mély belső átalakulás (Tamara Andreas társzerzővel) című munkák.

Az alábbi linken találod Connirae útjának részletes elbeszélését (angolul) a Wholeness Work® folyamat kialakulásáról, benne sorsfordító élményét Dr. Milton Ericksonnal, valamint egészségi válságának emlékezetét, amely arra az útra vezette, hogy olyasmit keressen, ami túlmutatott mindazon, amit addig ismertünk.

Connirae Andreas könyve, mely bevezetés a módszerbe, “COMING TO WHOLENESS: How to Awaken and Live with Ease”, hamarosan magyar nyelven is elérhető.