Szilvási Gabriella
Business Coach, NLP Tréner, Soft Skill Tréner

2007 óta foglalkozom személyiségfejlesztéssel. Személyes indíttatással kezdtem. Nem voltam jól. Aztán rátaláltam az NLP-re, azaz a neuro-lingvisztikus programozásra. Azt gondoltam, hogy az NLP gazdag eszköztáránál nem kell több ahhoz, hogy bármilyen elakadást megoldjak – akár saját magamról volt szó, akár az ügyfeleimről.

2010-ben az NLP egyik társ-megalkotójától, John Grindertől vehettem át az NLP Tréner végzettséget igazoló oklevelet. Az eltelt 10+ évben arra törekedtem, hogy az NLP gazdag eszköztárát kreatívan kombináljam akár új, tematikus tréningek létrehozásakor, akár az ügyfeleimmel való munkában.

2017-től az ICF (International Coach Federation) tagjaként dolgozom coachként, és az ICF kompetenciái mentén oktatom az NLP-t coachoknak és segítőknek. Mindeközben pedig folyamatosan képzem magam, most épp psichológiát hallgatok a KRE-n, és arra törekszem, hogy tudományosan is megalapozott eszközöket adjak a hozzám fordulók kezébe.

A Wholeness Works-el 2018-ban találkoztam először, amikor megjelent Connirae azonos című könyve. 2020-ban pedig a módszer megalkotójától, Connirae Andreastól kezdtem el megtanulni ezt a transzformatív módszert, ami semmihez sem hasonlít, amivel eddig találkoztam. Lenyűgöz a módszer egyszerűsége, gyorsasága, hatékonysága. Amikor megkérdeztem Connirae-t, hogy szerinte mikor kezdhetném el tanítani a Wholeness módszerét Magyarországon – ő azt felelte, hogy szerinte akár azonnal. Akkor már tudtam, hogy ennek a módszernek a megismertetése a magyar emberekkel éppen annyira a küldetésem része, mint az NLP népszerűsítése és a soft skillek fejlesztése.

Számomra a Wholeness nagy belső utazás, és kapcsolódás valamihez, ami túlmutat rajtam. Már nem elakadásaim vannak, hanem élvezem az élet áramlását. Olyan félelmek, gátak, blokkok oldódak fel bennem, amióta ezzel a módszerrel foglalkozom, amit előtte semmilyen más eszközzel nem sikerült enyhítenem.

A változás nem csak könnyebb lett, de fel is gyorsult. És miközben néha azt érzem, kvantumugrásokban változik az élet, valahol belül egy nagyon stabil iránytűt találtam, ami folyamatosan irányban tart.

Amikor megkérdezik tőlem személyiségfejlesztében jártas kollégák, hogy mégis mi ez a nagy lelkesedés, miközben alig találok értelmes szavakat a módszer leírására, néha azt mondom, hogy olyan ez, mint egy spirituális út, amihez még ayahuasca sem kell. Ezek után Te kipróbálnád?

Havasi Kriszti
Business Coach, Points of You® Practitioner

Gabi ismertetett meg a Wholeness folyamattal 2020 nyarán, és azonnal éreztem, hogy ezzel a módszerrel valóban dolgom van, nagyon mélyen megérintett a koncepció. Hamarosan én is jelentkeztem a módszer alkotójának, Connirae Andreasnak tanfolyamára. Könnyed, természetes tanítási stílusa és útmutatásai nyomán elkezdtem magamon alkalmazni a Wholeness folyamatokat. Gyorsan magával ragadott azok egyszerűsége, mélysége, és az a természetes, gyengéd transzformáció, amit elindított bennem. Hamarosan a napi rutinom részévé vált, és úgy döntöttem tartósan is beemelem az életembe, mindennapjaimba. A következő haladó kurzuson Connirae-vel, már Gabival egy csoportban integettünk egymásnak a kamerák túloldalán és élveztük a felfedezés és a gyakorlatok minden percét.

Immár coaching folyamatokban is alkalmazom a módszert ügyfeleimmel. Megtisztelő és áldott érzés végig kísérni ezeket varázslatos folyamatokat, látni, azokat a mély belső struktúrákat, amelyeket egy-egy élmény kialakít bennünk, és segíteni azok gyengéd kioldását, szeretetteljes átformálást.

Korábban tizenkét évig dolgoztam multinacionális cégeknél Budapesten és közel három és fél évig New Yorkban. 2018. óta foglalkozom coachinggal és vagyok tagja az ICF-nek (International Coach Federation). Módszereim között megtalálhatóak az NLP (neuro-lingvisztikus programozás) gyakorlatai, a Wholeness folyamatok gyengéd, mély, transzformatív munkája, és a Points of You® képkártyák kreatív, színes, intuitív világa. Utóbbi kiscsoportos önismereti foglalkozások keretében is. Dolgoztam közép és felső vezetőkkel, és elsősorban olyan ügyfelekkel, akik készen álltak arra, hogy aktívan tegyenek önmagukért, belső fejlődésükért. Szembenéztek önmagukkal, helyzetükkel, kihívásaikkal, és bátran léptek a változás útjára. Tudom, hogy sokszor nehéz segítséget kérni, és elindulni a változás útján, mégis a támogatás, és ezáltal a fejlődés, amit coaching és különösen a Wholeness folyamatokban tapasztalok, és látok, gyönyörű pozitív folyamatokat indít el.

Mindazoknak, akik hozzám fordulnak, abban segítek, hogy saját belső folyamataik mélyebb megértése által visszataláljanak belső egyensúlyukhoz, és ezáltal építhessék életüket egy teljesebb, természetes és erőforrásokban gazdag helyzetből. Ehhez igyekszem olyan érzelmi és szellemi síkon is biztonságos, elfogadó közeget teremteni, ahol szinte észrevétlenül történik a kiteljesedés felé irányuló pozitív, inspiráló belső átalakulás.

Mindketten a Wholeness Work megalkotójánál, Connirae Andreasnál végeztük el a tanfolyam sorozat I-III. szintjeit.